borås stad event

Days of knowledge

Under sex år i rad har vi fått äran att anordna Days of Knowledge i Borås, ett event som syftar till en hållbar utveckling i Sjuhärad. Eventens slogan är ”Tillsammans utvecklar vi Sjuhärad”, och detta event är vi mycket stolta över att få projektleda.

Syftet med Days of Knowledge är att lyfta den forskning som görs på Högskolan i Borås samt stärka Borås-regionen genom samverkan mellan Borås Stad, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Högskolan i Borås. Värt att tydliggöra är att Sparbanken Sjuhärads vinster bidrar till framtidens forskning och en hållbar utveckling i regionen.

Målen med detta årliga event är att visa på utveckling och samverkan i Sjuhärad, stärka Högskolan i Borås, öka antalet ambassadörer på Högskolan och Sparbanken Sjuhärad samt lyfta och offentliggöra den forskning som sker på Högskolan i Borås. Vi på Aventi ser det som ett viktigt uppdrag att öka samverkan mellan näringslivet, akademin och staden. Effekten av eventen är ett tydligt förbättrat samarbete mellan parterna och en tätare kontakt mellan näringsliv, stad och akademi och vi ser ett ökat intresse för evenemanget där vi i början av samarbetet hade svårt att fylla platserna och nu är det väntelista.

Utöver Days of Knowledge delas det under året ut stipendier till studentföretagare, bidrag till studenter som skriver uppsatser om hållbar utveckling samt stipendier till lärare inom akademien som på exceptionellt sätt främjat arbete inom hållbar utveckling.

Det som gör Days of Knowledge speciellt är dels att det är ett unikt samarbete mellan näringsliv (bank och stiftelse), stad (Borås Stad) och akademi (högskolan i Borås) samt att det samtliga år har varit miljöcertifierat genom Håll Sverige Rent.

Funderingar om event eller fest?.

Inspireras av fler event

Fest

Sommarfest på torpet i Borås

Fest

Afterski med Götz

Konferens

Sverige-konferens i härlig miljö på Jacy´z i Göteborg

Fest

Vintersaga

Fest

Winter Wonderland

Fest

Oktoberfest

Kundevent

Invigning

Beslutsångest

Något att fira?

Kundevent

Drömstaden

Fest

Tidsresan

Kundevent

Mat på matsvinn

Fest

Living the brand HM

Utbildningsceremoni

Days of knowledge

Jubileum

Maxi arena show

Jubileum

20 års firande på Västkusten

Jubileum

Calectro 50-års jubileum

Företagsfirande

Tusen och en natt